Arbeidscontract alsnog doortastend beëindigd

In dit dossier meldde een juwelierszaak zich bij ons met de mededeling dat hij al een half jaar lang een conflict heeft met een werkneemster wiens dienstverband hij wil beëindigen vanwege veelvuldig ziekteverzuim. Deze werkneemster blijkt al bijna een jaar ziek te zijn wegens dit arbeidsconflict.

Al die tijd zijn partijen al in gesprek over beëindiging van het dienstverband. Partijen kunnen echter maar niet tot overeenstemming komen. Ondertussen laat de werkgever de kwestie soms wekenlang liggen. Uiteindelijk besluit de werkgever om met ons kantoor contact op te nemen om te kijken of wij hierin iets kunnen betekenen.

Uiteraard zien wij al direct dat het verschil in wensen tussen partijen veel kleiner is dan de tijd die al is verstreken sinds zij voor het eerst met elkaar in gesprek kunnen. Deze werkgever zou dus veel goedkoper uit geweest zijn als hij direct bereid was meer concessies te doen.

Om geen tijd meer te verliezen, is direct contact opgenomen met deze werkneemster en bleek zelfs vanuit haar zijde nogal bereidheid te zijn om de werkgever tegemoet te komen. Binnen een paar uur was de beëindiging rond en zijn beide partijen tevreden.

Hieruit blijkt dat bij een dreigend conflict niet te lang gewacht moet worden maar zo spoedig mogelijk contact opgenomen moet worden met een advocaat. Soms kan wachten de juiste tactiek zijn, maar soms kunnen dit soort principekwesties per saldo juist heel duur uitvallen en is het op verschillende punten veel wijzer om direct in actie te komen.

Uw advocaten

Gerelateerde blogs