Kopen van een curator

In vrijwel elk faillissement zal de curator op zoek gaan naar een koper voor het failliete bedrijf. Naast een volledige doorstart kan de curator ook besluiten het bedrijf in afzonderlijke delen te verkopen. Maar waar moet je op letten?

Activiteiten uitbreiden

Kopen van een curator is interessant, omdat de waarde van een failliet bedrijf veel lager is dan de waarde van een gezond bedrijf, zoals ook een auto

die gekocht wordt van een sloperij een andere waarde heeft dan een auto die bij een autobedrijf wordt gekocht. Voor bedrijven die actief zijn op hetzelfde terrein als de gefailleerde onderneming kan het zeer interessant zijn om door de koop van een curator de activiteiten uit te breiden. Het failliete bedrijf kan op die manier een doorstart maken.

Aandachtspunten

Waar moet je op letten als je bedrijfsonderdelen of (delen van) een failliet bedrijf koopt van een curator? Allereerst geldt; wie zich snel meldt, heeft een grotere kans om van de curator te kunnen kopen. Die heeft logischerwijs haast. Verder is het belangrijk om je te realiseren dat de curator verkoopt volgens het principe “garantie tot de deur” en dat een doorstart alleen mogelijk is als je snel kunt schakelen.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen over kopen van een curator, neem dan contact met ons op.

Uw advocaten

Onze succesverhalen

Gerelateerde blogs