NOW regeling

Afwijzingen en bezwaarschriften

Vele bedrijven hebben inmiddels hun aanvraag voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW regeling) gedaan bij het UWV.  Deze regeling van het kabinet zit op het behoud van werkgelegenheid in de corona-crisis. Let goed op voor welke periode de aanvraag wordt gedaan.

De eerste NOW afwijzingen zijn inmiddels binnen en de eerste bezwaarschriften zijn ingediend.

Recent gestart

Een NOW aanvraag heeft ook zin voor ondernemingen die pas recentelijk (bijvoorbeeld eind 2019) zijn opgericht. De vergelijking met de omzet over 2019 gaat dan anders. Dan geldt het moment waarop de onderneming is gestart met haar activiteiten en omzet is gaan maken tot en met februari 2020 en wordt het gemiddelde daarover per maand berekend en vermenigvuldigd met 3 om een vergelijk te kunnen maken met de gekozen periode van 3 maanden (maart/april/mei of april/mei/juni of mei/juni/juli).

Afwijzing ontvangen

Heeft u een afwijzing voor de NOW regeling van het UWV ontvangen en wilt weten wat uw mogelijkheden zijn neem dan contact op met SMART Advocaten.

Voor de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) is de SBI code van belang bij de Kamer van Koophandel.  Staan de activiteiten van uw onderneming  wel correct geregistreerd.  Zorg dat u dit controleert.

Wil je meer weten bel of e-mail met SMART Advocaten.

Uw advocaten

Onze succesverhalen

Gerelateerde blogs