Rookworst op maat?

Kun je notarisservice net als een standaard rookworst verkopen?

Vorige week is de HEMA via de website gestart met een notarisservice voor consumenten. Die kunnen tegen een vaste prijs notariële documenten laten opstellen. Waarschijnlijk krijg je er nog een gratis rookworst bij.

Lage prijzen zijn mooi, maar wat krijg je er dan voor? In een systeem als dat van de HEMA is geen ruimte voor maatwerk. De rookworst is standaard hetzelfde en dat is prima, maar voor diensten van advocaten, notarissen en accountants gaat dit niet op. Meestal is maatwerk vereist.

In iedere juridische situatie zijn er bepaalde omstandigheden en randvoorwaarden om rekening mee te houden. Zijn deze overzichtelijk, dan is de HEMAworst-service-logica niet gek. Ook wij geven dan een concrete prijsindicatie.

Speelt er meer, bijvoorbeeld neem je een werknemer in dienst om op de researchafdeling nieuwe producten te helpen ontwikkelen? Dan voldoet een standaard arbeidscontract niet, je bedrijf moet ook worden beschermd op het gebied van intellectueel eigendom. Wij vertellen u over de mogelijkheden nadat u ons heeft verteld over uw bedrijf. Een goed arbeidscontract kan nooit via een bestelling met twee drukken op een knop, u heeft dan eenvoudigweg geen maatoplossing.

Of wat als je een familiebedrijf hebt en je weet al met elkaar dat inkoop door de volgende generatie een heet hangijzer is? Dat is een kwestie van puzzelen, luisteren en onderhandelen. Het voorkomt ook hier veel ellende als je dit vooraf goed regelt. De HEMA-worst-service-logica werkt dan niet.

Praktische tips? Vraag naar de tarieven als u bij een notaris, advocaat of accountant binnenloopt. Als er geen vaste prijs kan worden gegeven, is er dan een kostenindicatie mogelijk en waar hangen de kosten van af? Zo heeft u een inschatting van de kosten en wij leveren maatwerk.