Opgelicht door Nederlandse energiemaatschappij

Vanaf 25 mei 2018 is een zéér agressieve Nederlandse energiemaatschappij actief op de markt, te weten Rhino Marketing B.V. Deze partij handelt en is bekend onder de naam “NL Energie Advies”. Met een 15%-kortingsverhaal probeert Nederlandse Energie Advies u een energieovereenkomst aan te smeren bij Essent, Gazprom, Totalgas of een andere energiemaatschappij. Deze energieovereenkomst is dan “goedkoper” dan uw huidige energieovereenkomst, althans dat is het verhaal. Op een zeer listige wijze dwingt Nederlandse Energie Advies u om akkoord te gaan met de voorgestelde werkwijze. U heeft echter niet in de gaten dat u, vanaf het moment dat u akkoord gaat, automatisch vastzit aan een energieovereenkomst bij een duurdere energiemaatschappij. Van de energieovereenkomst blijkt vaak niets te kloppen. U bent dus opgelicht door NL Energie Advies. Kunt u daartegen iets doen? Ja, dat kan.

Hoe gaat deze Nederlandse energiemaatschappij te werk?

NL Energie Advies koopt via de openbare registers gegevens op van zzp’ers. Daarna neemt NL Energie advies telefonisch contact met u op. Telefonisch wordt het bekende 15%-kortingsverhaal toegepast: “U kunt via onze bemiddeling 15% korting besparen op uw energiekosten ten opzichte van uw huidige energiemaatschappij, bla bla bla”. Terwijl u aan de telefoon hangt, ontvangt u een e-mailbericht. In dat e-mailbericht staat: “Bekijk ons aanbod”. Uw wordt door Nederlandse Energie Advies bewogen om op die link te klikken. Zodra u daarop heeft geklikt zit u vast aan een 5-jarige energieovereenkomst met Essent, Gazprom, Totalgas of een andere energiemaatschappij. De elektriciteit- en/of gastarieven in deze energieovereenkomst zijn vaak hoger dan uw huidige energieovereenkomst. En voor deze energieovereenkomst geldt geen bedenktijd. U bent dus opgelicht door NL Energie Advies.

Energiemaatschappijen weten vaak van niets

U bent opgelicht door NL Energie Advies. U ontvangt een contract van een energiemaatschappij waarvoor geen bedenktijd geldt. U denkt dan vaak dat u niets kan ondernemen. Dat is onjuist. Frappant is dat energiemaatschappijen, zoals Essent, Gazprom of Totalgas vaak van niets weten. De klantgegevens zijn niet in de systemen terug te vinden. NL Energie Advies stuurt u meteen een energieovereenkomst op dat bij de energiemaatschappij zelf niet lijkt te bestaan. Die energieovereenkomsten blijken niet te bestaan. NL Energie Advies en andere energiemaatschappijen hebben op deze manier veel mensen opgelicht. 

(Energie)overeenkomsten beëindigen 

Energiemaatschappijen en tussenpersonen, waaronder Essent, Gazprom, Total Gas en NL Energie Advies zijn in Nederland gebonden aan de Elektriciteitswet en de Gaswet. Wanneer in strijd wordt gehandeld met de wet is het mogelijk dat geen geldige (energie)contract tot stand is gekomen. Uit de energieovereenkomst moet bijvoorbeeld blijken dat u geen goedkopere energieovereenkomst heeft afgesloten terwijl dat telefonisch wél was toegezegd. U kunt dan de (energie)overeenkomst met de tussenpersoon of energieleverancier beëindigen, want dat is dwaling en/of de wet is geschonden.

Vragen?

Bent u ook opgelicht door een Nederlandse energiemaatschappij (bijvoorbeeld door: NL Energie Advies, Essent, Gazprom, Total Gas) en heeft u daar vragen over? U kunt contact opnemen met mr. P.A. (Pietro) Bonaparte, advocaat aansprakelijkheidsrecht bij SMART Advocaten, via 040-4009106 of mail naar e-mail: bonaparte@smartadvocaten.nl